- Autor: Asinka
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 600 |
Paprika červená | 200 |
Cibule šalotka | 100 |
Česnek | 10 |
Smetana zakysaná 12% | 100 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2458 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 615 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
2 lilky (každý asi 300g) rozřízneme podélně, dužninu nakrojíme do mřížky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do změknutí na 190°C.Červenou papriku kapii (200g) očistíme a dáme péct s lilkem (asi 30 min.). Zchladlý lilek vydlabeme, rozmačkáme, přidáme oloupanou nakrájenou papriku na malé kostičky. Malou červenou cibuli (100g) nakrájíme na kostičky, na olivovém oleji osmažíme dorůžova a na minutu ještě přidáme utřený stroužek česneku. Smícháme vše dohromady, přidáme 100g zakysané smetany, sůl, pepř. Zamícháme. Podáváme s toasty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.